Vuurwerkpiek filmpjes

AiREAS

Scapeler heeft ook dit jaar weer de vuurwerkpiek weer mooi in beeld gebracht via YouTube animaties. De stadskaart van Eindhoven is geheel gebruikt en dient bekeken te worden met Noord Eindhoven (Woensel, Bliksembosch) boven in het filmpje, West Eindhoven (Invloed airport, Strijp, Gestel) links, Oost Eindhoven (Tongelre) rechts, Centrum Eindhoven in het midden en Zuid Eindhoven (Stratum) onderin, alles met de geografische overlap natuurlijk hier en daar:

Ter orientatie voor het filmpje Ter orientatie voor het filmpje

De som van PM1 , 2.5 en 10 samen:

Opvallend is het verschil met vorig jaar:

Ook opvallend zijn de pieken die buiten middernacht vallen. Zo zien we op de metingen pieken tussen 18 en 19 uur, en tussen 01 en 01:30. Dit komt door individuele acties van burgers of groepjes op concrete plekken in combinatie met andere vervuilingsbronnen, zoals houtkachels of verkeersdrukte. De `vreemde`pieken concentreren zich vooral langs de rondweg.

Dit jaar heeft Scapeler ook per vervuilings

View original post 118 woorden meer

Een gedachte over “Vuurwerkpiek filmpjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s