NEDERLAND ALS STATELOZE DEMOCRATIE


Bijeenkomst in het kader van het museum als parlement

Zondag, 11/11/2018, 14:00 – 17:00

Op 11 november van 14.00 tot 17.00 uur ben je van harte welkom op de bijeenkomst Nederland als Stateloze Democratie. Deze bijeenkomst vindt plaats in het deel van het Van Abbemuseum dat tijdelijk tot parlement is verklaard. Dit nieuwe parlement is geïnspireerd op de idealen van de Rojava revolutie in Noord-Syrië, waar een multi-etnische coalitie een nieuwe vorm van stateloze democratie heeft gemaakt, gebaseerd op lokaal zelfbestuur, feminisme en ecologie.

Nota bene: In Eindhoven en Nederland functioneert de Stad van Morgen via Sustainocratie al als participatie maatschappij sinds 2009.

Tijdens de bijeenkomst verkennen politici, activisten en kunstenaars samen wat de idealen van de Rojava revolutie voor Nederland zouden kunnen betekenen. Kunnen we de staat opeisen als coöperatief? Is het co-presidentschap van één man en één vrouw voor elke organisatie uitvoerbaar? Kan de gemeente tot commune verklaard worden? En kunnen we de grondwet collectief herschrijven tot een nieuw sociaal contract?

Met bijdragen van Bij1; Black Queer and Trans Resistance; Demned; Federatie van Arbeiders uit Turkije in Nederland (HTIF); GroenLinks Amsterdam; Internationale Vrije Vrouwen Stichting; Kick Out Zwarte Piet; Nieuwe Democratische Jongeren (YDG); Revolutionaire Eenheid; SP Eindhoven; The Hague Peace Projects en vele anderen. Met muziek van Peshmerge.

Voorgezeten door Ernst van den Hemel.

Geprogrammeerd door Serda Demir, Jonas Staal en Evelien Scheltinga.

De bijeenkomst heeft Nederlands als voertaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s