COS3I? Wat is dat? En hoe spreek je dát nu weer uit?

“Het zal wel weer bedacht zijn door #JeanPaulClose” zegt iemand. Die maakt altijd van die rare logo’s en uitingen.

Het logo van COS3i

COS3I is een creatieve benadering om de samenwerking voor sociale inclusie te duiden. Inclusie weliswaar in het samen nemen van verantwoordelijkheid voor onze menselijke kernwaarden zoals gezondheid, veiligheid en bewustwording, of de tastbare dingen die we dagelijks nodig hebben, zoals gezonde voeding, water, lucht en energie. De kleuren van het logo vertegenwoordigen de multiculturele rijkdom en diversiteit van onze samenleving, net als de verschillende vormen en groottes van de letters. De 3 tussen de S en de i geeft aan dat er drie woorden zijn die met een i beginnen: inclusie, integratie en innovatie. Alle drie zijn even relevant in de samenwerking. De S en 3 samen vormen ook een zichtbaar hart. Dit is de basis van de community.

Tot slot is er de uitspraak. COS3I is opgestart eind 2016 door twee personen. Jean-Paul Close en Andrea Schrijen. Andrea legt bij de uitspraak de nadruk op de i. De betekenis komt fonetisch dan in de buurt van het Italiaanse Così, ofwel “dus!”. Jean-Paul legt de nadruk op de Engelse uitspraak van cosi dat “intiem gezellig” betekent. Beide zijn prima natuurlijk. Het gaat om het positieve gevoel en de richting die de samenwerking geeft en via de naam tot uitdrukking brengt. Jean-Paul is de actieve verbinder en het gezicht van COS3I. Andrea steunt Jean-Paul op de achtergrond met haar positieve persoonlijkheid en coaching specialiteit vanuit familie opstellingen en assistentie bij persoonlijke spaceholding.

De alles inclusieve spaceholding van COS3i is in het veld van de natuurlijke samenhang als eco-systeem. Dit in tegenstelling tot onze huidige maatschappij die sterk is geplaatst in hiërarchische controle via geldafhankelijkheid

COS3I telt ondertussen vele partners in het Sustainocratische veld van cocreatie en harmonisering rond onze menselijke kernwaarden. De community groeit gestaag, is inclusief, gratis maar niet vrijblijvend, gecommitteerd en bijzonder warm in haar betrokkenheid onderling en naar de samenleving of natuur.

Voorbeeld van COS3i in samenwerking met School of Talents and Wellness

3 gedachtes over “COS3I? Wat is dat? En hoe spreek je dát nu weer uit?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s