7 oktober – STIR proef/werkcollege – mobiliteit

Thema proef en werkcollege

7 oktober: Mobiliteit

Presentatie en college leider: Jean-Paul Close
Gastvrouw: Nicolette Meeder

Elke twee weken organiseert de STIR Academy, olv Jean-Paul Close en Nicolette Meeder, een college over een maatschappelijk kernthema voor verduurzaming van de maatschappij. Elk werkcollege is een proef om in EU perspectief STIR Hubs aan te zetten tot werkgroepen net als STIR dit doet met internationale inspiratie in Eindhoven. Na de proef zijn ze, aangepast met de feedback, tegen betaling beschikbaar via STIR als spreekbeurt, inspiratie middag of avond, minor, werkprogramma en project. De proefcolleges laagdrempelig, interactief en belicht vanuit de 4 grote invalshoeken van de menselijke en natuurlijke complexiteit:

* economie
* chaos
* transformatie
* samenhang

7 oktober

image
Deze innovatie wordt in Eindhoven experimenteel gemaakt via een STIR werkgroep

Mobiliteit is mens eigen. Voor veel situaties bewegen we ons van A naar B en gebruiken daarvoor allerlei hulpmiddelen. Mobiliteit is onderhevig aan cultuur, beschikbare ruimte en energie, technologie, behoefte, psychologie en beleid. Mobiliteit is ook economie, daadkracht, concurrentiekracht en macht.

Om verschillende redenen staat mobiliteit onder innovatiedruk. Waarom? Veranderen onze gewoontes door nieuwe mobiliteitvormen of juist andersom? Mobiliteit slurpt energie, kan dat nog wel in deze tijd? Waarom gaan we van A naar B? Verandert die wens of noodzaak? Wat veroorzaakt de drang tot verandering en hoe gaan we ermee om vanuit de vier spanningsvelden?

Hoe zien de ontwikkelingen eruit? Wat voor inspirerende voorbeelden zien we in de wereld ontstaan en toegepast worden? En boven alles, hoe gaan we hier zelf mee om? Hoe verwerken wij inspiratie in onze eigen nieuwe werkelijkheid? Hoe dragen wij zelf bij aan innovatie en verandering? Wat zijn ondernemende en maatschappelijke kansen en bedreigingen?

Start: 19:00
Einde: 21:30

Locatie: Fontys Eindhoven, Rachelmolen 1, (zie verdere details)

Kosten deelname: 5€ (leden) of 10€ (niet leden) of 1 AiREAS munt

NB Prijs per module (college, spreekbeurt, werkgroep creatie en voorzitterschap 4 sessies) voor afname na proefcollege? Zie STIR Prijzen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s