Boomspinazie

FRE2SH

Vandaag is het tijd dat een gedeelte van de boomspinazie in de pan gaat.

Inmiddels staan hier hele hoge planten en een gedeelte dient nu gegeten te worden. De groente is rijp en staat met haar elegante lengte heerlijk in de zon, maar houdt nu de rijping/kleuring van de Italiaanse tomaten tegen.

Boomspinazie is een van de groenten waar we mee experimenteren in verticale landbouw op de FRE2SH farm. Boomspinazie behoort tot een groep groenten waaronder ook spinazie, biet en melde vallen. Het is een prachtige groente waarvan de jonge blaadjes heerlijk als salade gegeten kunnen worden. De wat verder gerijpte bladeren kunnen worden gestoofd.

image

De prachtige roze paarse kleur in het hart van de groentebladeren heeft een belangrijke functie voor de bijen. Het is stuifmeel en dus zeer aantrekkelijk voor ze. Als je eroverheen wrijft met je vingers verdwijnt het van de bladeren en blijft het aan je vingers…

View original post 107 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s