Marathon, luchtkwaliteit en gezondheid

AiREAS

Hardlopen in de stad in de sfeer van een Marathon is een bijzondere beleving. Voor het eerst wordt de Marathon van Eindhoven in de context geplaatst van “gezonde verstedelijking” en concreet de luchtkwaliteit waaraan de deelnemers worden blootgesteld. We hebben allemaal wel een beeld bij de hoofdstad van China en de dichte smog waarin renners én publiek moesten vertoeven. Dat willen we niet in Eindhoven en hebben we gelukkig ook niet. Maar wat dan wél?

Gelukkig is de luchtkwaliteit in Eindhoven beter dan in Beijing (China). Gelukkig is de luchtkwaliteit in Eindhoven beter dan in Beijing (China).

Eindhoven heeft het samenwerkingsverband AiREAS (gezonde stad, gezonde lucht, gezonde mentaliteit) en het zou Eindhoven niet zijn als we niet samen gingen kijken hoe zo’n evenement als de Marathon ingekapseld kan worden in het hele gezonde verstedelijking proces door bijvoorbeeld luchtkwaliteit en gezondheid eraan te koppelen. AiREAS meet de luchtkwaliteit in real time en heeft een onderzoekteam voor het verbinden van gezondheidsaspecten.

Vandaag vond…

View original post 582 woorden meer

Een gedachte over “Marathon, luchtkwaliteit en gezondheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s