Milieudefensie en fietsersbond doen grootschalig fietsonderzoek

Er is veel gaande in onze wereld van bewustwording en bijbehorende gedragsaanpassingen. Zo heb ik al jaren geen auto meer en doe alles met de fiets en het openbaar vervoer. Als ik dan ooit eens een keer een auto nodig heb dan kan ik die lenen van familie of kennissen, of is een andere vorm van leenoptie mogelijk. Het kan ook dat ik gewoon een keer “nee” zeg wanneer het weer niet mee zit of er andere belemmeringen zijn waardoor mobiliteit moeilijker is. Dan maken we de afspraak voor een andere datum. Simpel.

Ik ben niet alleen in mijn overwegingen. De Stad van Morgen zit er vol mee en geniet zelfs van allerlei ontwikkelingen die rondom deze nieuwe maatschappelijke beleving ontstaat. Denk aan de recente Van Gogh route om waarde-gedreven ondernemerschap met elkaar te verbinden. Of de suggestie van een autoloze zondag rondom de Marathon van Eindhoven.

Ook landelijk wordt er gekeken naar de veranderende werkelijkheid en druk uitgeoefend op bestuurders die ons dienen te faciliteren met een aangepaste infrastructuur. Op 14 september start daarom Milieudefensie samen met de fietsersbond een onderzoek middels een App. Men gaat kijken hoe en waar of wanneer we ergens fietsen. Hoe meer mensen meedoen des te intenser we de vele fiets patronen kunnen zien.

Kijk hier naar het project en hoe u de app kunt downloaden. Wij hebben het al gedaan en gaan vooral de betreffende week lekker fietsen. http://www.fietsersbond.nl/nieuws/nederland-app-de-fiets-doe-mee-en-maak-kans-op-1-van-de-20-fietsen#.VeCOWvntmko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s