Geslaagd Playful City event

We kijken terug op een geslaagd Playful City event in het TAC gebouw te Eindhoven op 1 juni. Het doel was om de deelnemers zelf te laten ervaren wat het is om op een speelse manier om te gaan met je eigen vitale gedrag, samen met anderen en je omgeving, al dan niet gebruik makend van technologische hulpmiddelen of prikkels. De deelnemers kwamen uit beroepssferen van de overheid, technische universiteit, ondernemerschap en inwoners van Eindhoven. Op een centrale marktplaats werden inspirerende toespraken en pitches gehouden. Ondertussen was er veel gelegenheid om kennis te maken met de 11 initiatieven en demo’s die zich presenteerden als instrumenten voor een vitale leefstijl. De deelnemers werden geprikkeld om extra aandacht te schenken aan deze demo’s om zo muntjes te verdienen waar men vervolgens eten en drinken mee kon bemachtigen. Ook kon men stemmen op de demo die het meeste indruk maakte.

Ter afsluiting was er de muziek van de zangeres Tanja Even dat geweldig werd ervaren door iedereen die was gebleven. Muziek is natuurlijk ook een verbindend middel voor sociale cohesie. De algehele feedback van het publiek was erg positief, zowel over de aanpak als de beleving van het evenement.

img_20180601_1734192552521953177833465.jpg

Het was erg interessant om te constateren dat uiteindelijk de sociale demo’s veruit meer stemmen kregen dan de technologische. Dit is natuurlijk niet meteen representatief maar wel iets dat in de evaluatie en verdere uitwerking van een maatschappelijke aanpak geanalyseerd mag worden.

Stad van Morgen was de verbindende factor om het evenement sustainocratisch neer te zetten als doelgerichte samenwerking tussen overheid, innovatieve bedrijven, wetenschap en burgers. Een niveau 4 participatie maatschappij rondom menselijke kernwaarden (Sustainocratie), in dit geval samenredzaamheid en gezondheid.

Niveau 4

2 gedachtes over “Geslaagd Playful City event

  1. Bedankt voor het opnemen van C.L.O. en haar vrijwilligers in deze creatieve activiteit.
    Leren en naar het heden kijken met nieuwe optica.
    Reünies en nieuwe netwerken. Gefeliciteerd Stad van Morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s