Los het zelf maar op, zegt een te dure regering

De tot standkoming en het functioneren van een regering in de huidige wereldperceptie van grote uitdagingen is structureel uit de tijd. Het is een toonbeeld van gebrek aan leiderschap, onkunde, manipulatie en verwrongen keuzes. Terwijl zo’n regering alleen de belastingen kan verhogen om hun onkunde te maskeren zijn we als burgers aangewezen op onszelf. Waarom zouden we nog belasting accepteren?


Het kan anders en de manier waarop groeit als parallel organisatie naast en vaak met de overheid. Sustainocratie is gewoon een andere manier van regeren, een vorm waarin leiderschap gebakken zit vanuit evolutionair gemeenschappelijk belang, betrokkenheid en integrale participatie. Het is een kleine stap naar Sustainocratie, een simpele keuze.
De keuze, hoe simpel ook, geeft erg veel commotie wegens de verantwoordelijkheid en veranderde verhoudingen tussen mensen en instanties. Het vergt moed, loslaten van oude gewoontes, gelijkwaardigheid, respect en vertrouwen, naast bewustwording en commitment.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s