Kunst en Liefdevolle Expressie

Stad van Morgen creëert in haar COS3I community de ruimte voor kunstzinnige expressie vanuit haar eigen hogere maatschappelijke doel. Kunst en expressie is van oudsher een bewustwordingsinstrument bij uitstek. Het kan als kritiek ingezet worden (protestliederen, antitheater, documentaires, conferences, enz) maar ook middels de positieve uitnodiging en het ´anders´kijken naar de werkelijkheid (absurdisme, creatie vermogen, innovatie, bewustwording, dans, theater, enz). Dit laatste is de weg van de Stad van Morgen.

Enkele maanden geleden had ik (Jean-Paul Close) een mooie flow. De conversaties tijdens enkele spontane ontmoetingen gingen over liefdevolle expressie binnen de context van positiviteit, duurzame menselijke ontwikkeling en kunst. Eigenlijk is de Stad van Morgen zelf zo´n liefdevolle expressie waarin we de mens en haar kernwaarden centraal stellen in plaats van de allesvernietigende politieke economische context, die we misschien als (zakelijk) zorgzaam ervaren maar ook liefdeloos afhankelijk makend als systeem. Het fundament werd geschapen voor het opzetten van een expressieve kunstbeweging op basis van bewustwording, zelf-leiderschap, creatief vermogen, betrokkenheid en sociale innovatie.

Op diezelfde dag kwam de expressie al tot uiting via dans waar ik bij aanwezig mocht zijn. Sindsdien is het een genot om als aantrekkingskracht en verbinder te fungeren voor een grote diversiteit aan kunstenaars. Betrokken zijn sociale ondernemers, danscoaches, glas in lood expressie, beeldhouwen, textielbewerking, upcycling van afval, muziek, fotografie, voedselinnovatie, enz. Allemaal hebben ze wat te zeggen en een positieve uitnodiging om mee te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s