Nuances over Corona door artsen

Dit filmpje van de “stichting artsen corona perspectief” geeft een veel realistischer beeld van de werkelijkheid dan de politieke propagandamachine van de regering en de media. Oordeel zelf.

De maatschappijvisie die we in de Stad van Morgen hanteren, en waar we toe uitnodiging, is gebaseerd op de biologische natuur van duurzame ontwikkeling van het leven. Ziek zijn, beter worden, sterven, zorg verlenen aan elkaar, liefde en leed delen, vormen daar onlosmakelijk onderdeel van.

Onze focus op gezondheid en een gezonde leefomgeving begint bij onszelf. Dan pas kijken we naar een daartoe faciliterende overheid, niet vervuilend gedrag van mensen en bedrijven, gezonde en gematigde consumptie, gezonde sociale activiteiten, respect voor elkaar en de natuur. Onderwerpen die wat ons betreft de boventoon mogen voeren. Die onderwerpen horen we niet in Den Haag.

“Een sterk gestructureerde, ongezonde maatschappij” werd Nederland genoemd tijdens discussies over “blue zones” (ongestructureerde, gezonde gebieden waar de mensen gemiddeld 10 jaar ouder worden dan elders). Een verkeerde maatschappij die gebaseerd is op een expoentieel groeiende kostenpost die zich via de oorzaak (de groeieconomie) moet bekostigen.

Sustainocratie is een model waarin de mens centraal staat. Als we oude maatschappij niet los willen laten door de belangen die eraan verbonden zijn, dan krijgen we steeds meer ziektes en lockdown scenarios te verwerken. Dit is op termijn onhoudbaar. Nu kunnen we overstappen zonder te grote consequenties. Straks is de chaos niet te overzien. Gelukkig doen steeds meer mensen en instanties mee in Sustainocratie. Den Haag helaas (nog) niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s