Re-story, journalistiek vanuit ondernemende positiviteit

Bij een nieuwe tijd hoort een nieuwe narratief, een nieuwe manier van communiceren. Re-Story uit België is pionier op dit vlak in de wereld van journalistiek. Daarmee profileert ze zich als waardevolle, onafhankelijke partner voor nieuwe tijds ondernemerschap (dat niet alleen bedrijven omvat maar tevens overheden, kennisinstellingen, onderwijs en wij als burgers) als ook daarmee onze sustainocratische processen vanuit de Stad van Morgen.

Als we de ontwikkeling van de mainstream media (kranten, tv) bekijken dan zakt ons de moed vaak in de schoenen. Alle ellende van de wereld wordt ons op een dienblad aangeleverd. Alsof er niets anders meer is dan het menselijke drama. “De economie van angst en ellende” wordt het ook wel eens genoemd. Drama verkoopt kennelijk beter dan positiviteit en welzijn.

Is dit niet een afspiegeling van een cultuur tijdperk? Dat we onze angst om onze luxe kwijt te raken spiegelen in de ellende van een ander? Wordt daar niet politiek op gedreven, met loze beloftes van behoud van ons klatergoud want ohhh wee, de grote boze wolf van problemen loert achter elk bosje? Wordt er geen macht aan ontleend door ons steeds het drama voor te spiegelen van vroegtijdige sterfte door de gevaren van deze tijd? Is niet juist het grootste gevaar deze goedgelovigheid in angstzaaierij terwijl wij angstvallig vasthouden aan een levensstijl die deze problemen juist oplevert?

Positiviteit kenmerkt het aanpassingsvermogen van de mens

Laten we wel wezen. Voortuitgang wordt niet geboekt door angst of onzekerheid. Het wordt veroorzaakt door onze bereidheid om de werkelijkheid ondernemend in de ogen te kijken. Door de kracht op te zoeken in onze gezonde creativiteit, ons vermogen om ons aan te passen aan een veranderende werkelijkheid en deze via positiviteit en zelfvertrouwen naar onze hand te zetten. Vooruitgang wordt geboekt door het verleden los te laten, vanuit bewustwording het leerproces te ondergaan van wat past en niet past in de tijdgeest waarin we leven. Het heden en de toekomst omarmen wij door deze vorm te geven met de kennis van nu.

Ondernemen staat voor “iets doen”. Duurzaam ondernemen geeft betekenis aan het blijvend iets doen met een blijvend positief resultaat. We komen uit een tijdperk dat onze resultaten weerspiegelde in financiële staatjes. Die tijd is voorbij. Onze resultaten van nu worden gemeten aan de hand van positieve win bijdragen voor ons als mens (bijvoorbeeld gezondheid), als maatschappij (zoals het verminderen sociale lasten, opbouw zelfverzekerdheid, sociale verbinding), voor het milieu (vervuiling tegen gaan, betere samenwerking met onze natuurlijke omgeving). Economie is geen drang meer naar financiële groei met de zorgmaatschappij als gemanipuleerde kostenpost. De moderne economie geeft betekenis aan waardecreatie zonder misbruik, een gemeenschappelijk gedragen verantwoordelijkheid, samenwerking in cocreatie en de gelijke verdeling van welzijn tussen alle mensen.

Dit heeft ook zijn weerspiegeling in de nieuwe media. Een media die zich richt op de positiviteit van het samen en zelfbewust leven. Die onze creativiteit laat zien, ons zelfvertrouwen een boost geeft en uitnodigt tot participatie en cocreatie. Die ook de vooruitgang weerspiegelt vanuit onze daadkracht, onze moed en gedrevenheid, onze resultaten zichtbaar maakt en zichzelf plaatst als instrument van deze nieuwe werkelijkheid van gezamenlijk gedragen geluk en voorspoed.

Dat is de in België geboren Re-Story! Een online media platform dat in vijf talen zich ontwikkelt tot een nieuwetijds fenomeen. Geert Degrande en Mischa Verheijden zijn de drijvende kracht achter deze verhalen vertellerij zoals het hoort. Zij bedrijven een journalistiek vanuit positieve objectiviteit, de weerspiegeling en bevestiging van de mens zoals die van nature is: positief, ondernemend, zelfbewust, creatief, verbindend, moedig, liefdevol en gezond vooruitstrevend vanuit 4 x WIN.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s