De Kracht van de Eenheid

Ieder mens is een kind van GOD en geboren met een bepaalde opdracht in zijn of haar leven. Tijdens ons leven, opvoeding en school jaren moeten we aan allerlei verwachtingen voldoen, verwachtingen van anderen, verwachtingen die een maatschappij ons oplegt. We passen ons aan aan de wereld, die niet in overeenstemming is met onze natuurlijke staat, onze natuur van wie we werkelijk diep van binnen Zijn. We zijn kinderen van de wereld geworden en staan niet meer als kinderen bewust, in verbondenheid met anderen, in de wereld. Dat geeft gevoelde en geleefde chaos. De mens wil ruimte om tot volle wasdom te komen om aan die natuurlijke opdracht te voldoen. Maar men weet niet hoe. Dat schuurt en is maatschappelijk steeds duidelijker zichtbaar.

Maar wat houden we dan vast en hoe kan het dan?

Men heeft weerstand, weerstand tegen het eigen leven en angst voor de hulpeloosheid die we denken te voelen als we niet meer aan het beeld van de buitenwereld kunnen voldoen. Niet meer aan de illusies van controle kunnen voldoen. We zijn bang om los te laten wat niet meer bij ons hoort, wat niet werkt, wat niet natuurlijk is. We zijn bang voor de krachten die ons voortstuwen, die ons in eenheid met het Universum brengen. De paradox is dat juist die krachten ons helpen in balans te komen met wie we werkelijk zijn en wat we aan natuurlijke talenten maatschappelijk te brengen hebben. Eenheid heelt onze angsten. Daar ligt onze schat, terwijl we denken dat onze schat in aardse dingen zoals succes, geld, bezittingen of goedkeuring van anderen ligt.

We vechten en oordelen ons kapot tegen iets, wat niet de werkelijkheid behelst, maar een illusie is om weg te blijven van natuurlijk leven. Weg te blijven van de keuze ja te zeggen tegen het leven in alles wat zich aandient, wat ons toevalt en ons leven meer en meer in lijn brengt met onze natuurlijke omstandigheden. Een Transitiefase biedt de ruimte het negatieve binnen in en buiten ons los te laten, los te laten wat niet werkt en zich over te geven aan, wat een kind van GOD zijn of haar natuur is, en te bouwen aan en naar positieve verandering met een hoger doel.

Wij zijn allemaal verantwoordelijk
Wij zijn allemaal verantwoordelijk

In overgave en eenheid word je zelf het begin en eindpunt voor verandering. Vanuit dit punt kan je vanuit je hart en bewustzijn de chaos zien. Met deze innerlijke stilte en vrede kan je er naar kijken, maar hoef je er letterlijk en figuurlijk niet naar toe te gaan of op te reageren, je overstijgt het constant. Hier ligt de sleutel die jouw wereld positief op zijn kop zet en je je krachten en talenten kunt gaan gebruiken om te sturen op positieve verandering. Hier ligt leiderschap over het eigen leven. Vanuit leven in overgave kan men zichzelf in verbondenheid van de spirituele kracht met anderen gaan ervaren en de kracht om samen een nieuwe wereld te bouwen.

Ik nodig je van harte uit negatieve energie los te laten, van jezelf, van anderen er geen aandacht en energie meer aan te geven. Jezelf te ontmoeten, in integriteit, intimiteit, te reflecteren op je eigen zuiverheid, schoonheid, liefde, geduld, moed, vergiffenis, compassie voor je zelf en anderen en tot overgave te komen en in vertrouwen te leven. Je natuur te omarmen en maatschappelijk zichtbaar te maken, door vanuit bewustzijn uitdrukking te geven, aan wie je ten volle bent. Ook onze kinderen vragen ons om dat te doen, kijk en luister maar naar ze……vanuit liefde!

Nicolette Meeder 0654282812

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s