Oproep VE2RS Son en Breugel 27 september

image

Nicolette Meeder organiseert in Son en Breugel VE2RS op 27 September 2014. Dat gebeurt rondom de VE2RS boerderij aan de van den Elsenlaan. Zij roept op:

“Heeft u iets leuks, creatiefs, duurzaams en/of waardenvol dat u wilt laten zien op gebied van zelfredzaamheid? Op zaterdag 27 september 2014 worden er in Son en Breugel allerlei (burger)initiatieven zichtbaar gemaakt vanuit de VE2RS gedachte. VE2RS is een coöperatieve samenwerking gericht op duurzame lokale zelfredzaamheid.”

VE2RS staat voor zelf werken aan Voedsel, Energie, Educatie, Recreatie en Samenwerking.

Dit jaar zijn er al in diverse wijken in Eindhoven dergelijke bijeenkomsten georganiseerd, waarin honderden initiatieven zichtbaar werden gemaakt door websites, wandel en fietsroutes en VE2RS ontmoetingen. Kijk zelf:

* Tongelre
* Gestel
* Stratum

Nu gaan we dat voor Son en Breugel doen en zetten deze initiatieven letterlijk op de kaart. Een voorbeeld zou kunnen zijn zoals in Stratum en Gestel is ontstaan. http://ve2rscooperatie.wix.com/home. Heeft u een ander idee en wilt u zich bij het proces betrekken? U bent uiteraard van harte welkom. We leggen de lat ook wat hoger omdat we vanuit Son en Breugel het belang van de relatie Stad en Platteland zichtbaar kunnen maken.

Wat is er allemaal te doen in Son en Breugel op het gebied van duurzame initiatieven vanuit de VE2RS gedachte? Wilt u op de kaart worden gezet?

Wij nodigen u uit mee te doen. Wij zetten u op de kaart, en is het fijn als u het VE2RS logo uitdraagt. Voor deze dag, zaterdag 27 September, tevens nationale burendag, maken we een gezellige wandel en/of fietsroute die ons gelegenheid biedt langs de initiatieven te gaan.

De wandel en/of fietsroutes starten bij de VE2RS kraam op de boerderij aan Van den Elsenstraat 47 te Breugel. Op deze locatie staan die dag ook diverse kramen met initiatieven vanuit de VE2RS gedachte.

Ter info:
VE2RS is een coöperatie van de Stichting STIR, bekend als “Stad van Morgen”. Stichting STIR houdt zich bezig met het oprichten en bewaken van multidisciplinaire coöperaties, waarin de mens en haar duurzame vooruitgang centraal staat. Bij deze multidisciplinaire coöperaties zijn zowel Overheid, Onderwijs, Ondernemers en Burgers betrokken. Enkele coöperaties zijn AiREAS, VE2RS, GroZ en STIR Academy.

Vragen:
Heeft u vragen en/of belangstelling om mee te doen, neem dan gerust contact met ons op.

Nicolette Meeder
Tel: 0654282812 nicolette.meeder@stadvanmorgen.com

http://www.stadvanmorgen.wordpress.com

Nota Bena:
Nicolette Meeder is in het dagelijks leven gastvrouwe en organisator van het inspiratie netwerk “STIR Academy”
 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s