Belang van calibratie en validatie

AiREAS

De komende weken zal het meetnetwerk in Eindhoven van AiREAS maar voor tweederde compleet zijn. Van de 35 sensoren worden in blokken van 11 de meetkastjes verwijderd uit de stad om een noodzakelijk proces van calibratie en validatie (verkort: CalVal) te ondergaan.

Wat is CalVal?
CalVal is een ijkingsproces, noodzakelijk om zeker te zijn dat de metingen de werkelijkheid betrouwbaar weergeven. Dat is erg belangrijk want AiREAS heeft veel partners die dagelijks gebruik maken van de gemeten gegevens en moeten kunnen vertrouwen op de juistheid van wat ze gebruiken. Onze beleidspartners van de gemeente bijvoorbeeld gebruiken de metingen om hun lange termijn infrastructuur keuzes te helpen bepalen. Onze wetenschappers verzamelen en interpreteren de gegevens om er kennis aan te ontlenen waar bijvoorbeeld risicoanalyses over blootstelling, medische of bouw adviezen, publicaties over luchtverontreiniging patronen, enz op worden gebaseerd. Burgerparticipatie gebruikt het om de bevolking in de stad te prikkelen tot innovatieve…

View original post 1.058 woorden meer

Een gedachte over “Belang van calibratie en validatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s