Verschillende blogs en toch een geheel

Stad van Morgen is een verzamelnaam voor een maatschappijmodel en alle initiatieven die vanuit het Sustainocratische model van de STIR Foundation zijn ontstaan. Dat proces begint als een ideaal dat in stichting verband onderzocht wordt voor multidisciplinair draagvlak. Als dat ontstaat en zich vormt dan wordt er een identiteit aan gekoppeld zodat de deelnemers zich kunnen identificeren met de processen waaraan ze zich verbinden. Zodra de banden zodanig zijn dat er werkgroepoverleg en projecten ontstaan dan wordt de identiteit geformaliseerd tot een coöperatie waarin de waardecreatie kan worden geborgen voor uitvergroting.

Zo’n coöperatie houdt wel altijd de band met de oorsprong en ideologie van de Stad van Morgen en de stichting STIR, die een kader bewakende rol blijft uitvoeren maar verder de coöperatie volledig loslaat. Dat komt ook tot uiting in het bloggen.

De ideologische ontwikkeling beschrijven we op deze blog van de Stad van Morgen. Zodra er een identiteit ontstaat dan wordt die aangekondigd en meegenomen in de beschrijvingen. Dan komt er een moment dat de identiteit zich gaat verzelfstandigen en op eigen benen verder gaat. Dan gaat deze ook verder met een eigen blog zoals voor bijvoorbeeld AiREAS als jaren gebruikelijke is:

https://aireas.wordpress.com en daarna de spinoffs van AiREAS zelf: https://globalaireas.wordpress.com

Wat we hebben geconstateerd is dat het eigen leven van zo’n samenwerkingsverband zichzelf op termijn zo sterk manifesteert dat de ideologische band met de Stad van Morgen verdwijnt in het verleden. Dat is natuurlijk helemaal niet erg. Voor de coöperatie is het een bevestiging van het op eigen benen staan. De Stad van Morgen heeft echter baat bij de band omdat elke succesvolle sustainocratische samenwerking een voorbeeldfunctie heeft en referentiekader biedt voor allerlei nieuwe initiatieven. Daarom heb ik besloten om alle uitingen op de specifieke blog van elke samenwerking ook te herbloggen via de Stad van Morgen. Mensen die zich identificeren met de doelstelling van een concrete coöperatie kunnen die blog volgen maar zij die zich laten inspireren door de veelzijdigheid en holistische aanpak van de Stad van Morgen kunnen daar het overzicht volgen.

Naast de genoemde blog van AiREAS zult u ook de uitingen van FRE2SH en STIR Academy specifiek of generiek kunnen gaan volgen of u erbij betrekken.

Een gedachte over “Verschillende blogs en toch een geheel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s