Ik eet vreemd

Eigenlijk laat ik mij graag verwennen door iemand anders. Eten is zo’n verwennerij. Als je voor het eerst iemand leert kennen en deze kookt voor je dan ontstaat er een wederzijdse positieve spanning.  Ikzelf vraag mij af wat ik ga eten? Hoe het zal zijn? De ander vraagt zich af hoe hij of zij overkomt, of het wel lekker is en gezellig. Misschien zoekt de verwennerij wel het element van verrassing op en geniet zelf net zoveel van de voorbereiding als ik van de blijde verwachting. Van beide kanten zijn we wat nerveus…..klikt het of klikt het niet?

“Ik eet vreemd” is een culinaire club die kennis maakt met andere culturen zonder daarvoor op reis te gaan. Sterker nog, wanneer we op reis gaan maken we vaak amper kennis met de gewoontes en cultuur van het land. We gaan op reis voor vakantie of zaken. Nu gaan we niet op reis en vragen we het restaurant om ons kennis te laten maken met hun echte cultuur. Hoe gaan zij daarmee om? Hoe gaan wij ermee om? Spannend!

In voor het avontuur? Doe mee. Elke maand een nieuw land, een nieuwe cultuur, een nieuwe uitdaging. Een vast budget (20€), een “open mind”, en een gastheer of vrouw die ons probeert te verrassen, op hun eigen culturele manier.

9 december is de eerste. De voorbespreking was veel belovend….Wie durft?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s