DDW2017 en het FRE2SH Sustainable Food Court initiatief

Persbericht

FRE2SH presenteert “Sustainable Food Court” tijdens DDW2017 met voedsel productiviteit en innovatie in Eindhoven

Het FRE2SH samenwerkingsverband van voedsel ondernemers presenteert zich als “Sustainable Food Court” tijdens DDW2017 in het Veemgebouw op Strijp-S op de 5e verdieping. De samenwerking schept duurzame voedsel zekerheden en leefbaarheid in de stad. Leden van de coöperatie zijn producenten van voedselinnovaties, restaurants en wijkgerichte initiatieven voor “samen eten” zoals COS3i. Binnen FRE2SH ontstaat tevens een verwerkingsprogramma zodat de particulieren samen of thuis menu’s kunnen afnemen die volledige uit de eigen stad komen.

Tijdens DDW2017 toont FRE2SH de diversiteit aan stadsgerichte productiviteit die ervoor moet zorgen dat we niet meer afhankelijk zijn van goederenstromen van ver buiten de stad. Door dichtbij onze eigen consumptiepatronen ons voedsel te produceren zorgen we niet alleen voor meer zekerheid van voedselbeschikbaarheid maar ook een verbeterde luchtkwaliteit, optimale relatie met het platteland en bewustwording over de benodigde kwaliteit van voedsel voor ons welzijn. Dat tracht FRE2SH middels proeverijen, presentaties, workshops en rondleidingen te laten ervaren tijdens DDW2017.

Het consortium bevat o.a. Duurzame Kost (salades, kruiden, vis vanuit aquaponics), Wurmpie wurmpie (meelwormen), Bebbans (oesterzwammen), verschillende deelnemende restaurants, zoals SoulKitchen, Geluksmomentjes (gezond snoepen), permacultuur initiatieven in en rondom de stad, enz. FRE2SH is dagelijks te bezoeken van 11 tot 18 uur tijdens DDW2017. Proeverij van voedselinnovaties kunnen dagelijks worden genoten tegen laagdrempelige eigen bijdragen. Ook zijn er diverse producten te koop voor thuis productiviteit.

Voor de agenda van workshops, presentaties en nieuwtjes kunt u terecht op de Facebook pagina Sustainable Food Court – Dutch Design Week

FRE2SH is een van de vier samenwerkingsinitiatieven van de Stad van Morgen binnen de kaders van de maatschappelijke ontwikkeling volgens Sustainocratie en duurzame gezonde verstedelijking. https://stadvanmorgen.co/ve2rs-wijkcooperatie/

FRE2SH (1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s