Energetische wereld

Wat is esoterie? 

Esoterie betekent “kennis dat alleen beschikbaar is voor ingewijden”. Dat klinkt misschien mystiek, als een occult onderdeel van sektes, waarbij bepaalde kennis geheim wordt gehouden. Of religies, die woorden in de mond leggen van een onnavolgbare, onzichtbare, gepersonifieerde of vermenselijkte  kracht of persoon en dit gebruiken om mensen zich angstig of schuldig te laten voelen. . Dat is NIET de esoterie waar wij iets mee hebben.

In de Stad van Morgen zijn de “ingewijden” niet degenen die informatie ontzeggen aan anderen maar juist degenen die in alle openheid ermee leren omgaan en mensen algemeen erbij betrekken. Vaak nog met onbegrip van de “niet ingewijden” omdat deze het niet snappen of door oude indoctrinatie zich ervan afschermen.

De esoterie waar we in de Stad van Morgen iets mee doen is op niveau van energetische resonantie van het leven zelf en levende processen. Zo komen we uit op hooggevoeligheid, de inspiratie dialogen via hulpmiddelen zoals tarot, klankschalen en dans, resonantie met positiviteit en de verschillende patronen die de menselijke complexiteit en evolutie vorm geven volgens een diversiteit aan theorieën waaronder de participatieve Sustainocratie. 

Ingewijden

Het begrip “ingewijd” gaat niet over geheimzinnigheid of iets verborgen houden maar over de capaciteit van de persoon om zintuiglijk met energiepatronen en informatie om te gaan. Als ook door de inzichten te rationaliseren en te delen onderling. Steeds meer mensen ervaren een dieper bewustzijn met het gevolg dat men opgelegde oude dogma’s loslaat en op een nieuwe manier onderlinge verbindingen opzoekt. In het verleden werd dit afgedaan in een overdreven rationele maatschappij als zweverig, krankjorum, rijp voor het gekkenhuis. Tegenwoordig behoort dit tot een nieuwe dimensie van een realiteit die wij voor onszelf occult hebben gehouden. Emoties waren lang taboe maar spelen nu een belangrijke rol in de herinrichting van de maatschappij en het laten ontstaan van een nieuw paradigma.

Nieuwe wetenschap

Kennis over universele levens energie ontwikkelt zich gestaag en openbaart zich steeds vrijer, ook in wetenschappelijke kringen. Het bevrijdt ons van ons doorgeslagen en vaak opgedrongen materialisme en maakt de weg vrij voor vertrouwen in ons bestaan en multidimensionele samenhang met de natuur en cosmos.

Metatron, de bloem van het leven

De ontmoeting tussen moleculen om samen tot leven te komen, te groeien in verschillende vormen en evolutionaire diversiteit, is op basis van energetische resonantie. De basis van het leven is de gewaarwording en daarna de bewustwording, het ervaren van, erkennen van en verbinden aan een energetische code in ons zelf en onze omgeving. Deze code kan overeen komen met de levenssleutel van de andere levensvorm en er ontstaat geen fusie maar een onlosmakelijke band. Een band die op zoek is naar groei door de betrokkenheid van nieuwe moleculen (bij complexe varianten noemen we dit “eten”). Maar groei is niet oneindig mogelijk waardoor een punt van singularity wordt bereikt. Dan is er ofwel een ineenstorting (dood) of fractale deling voor nieuwe groei (geboorte).  

De bloem van het leven geeft deze wijsheid door middels de band tussen de mannelijke en vrouwelijke energie die samen een eenheid vormen. Maar die eenheid is geen rechte lijn, het is een multidimensionale, fractale bloem. We zien deze vorm terugkomen in alles wat de levende natuur vorm geeft, zoals de Fibonacci sequentie of het model van de menselijke complexiteit die we in de Stad van Morgen hanteren voor onze evolutie. Ook intermenselijke relaties zijn hierop gebaseerd.

Groei

We komen uit een langdurig menselijk tijdperk van negatieve energie (angst, controle, hiërarchie, afhankelijkheden, enz). Veel van deze negatieve energie is ondergebracht in instituten die bestaansrecht ontlenen aan het vernietigen van leven op Aarde, of via manipulatie van eindige grondstoffen inclusief “de mens”. Onder het mom van zorg en consumptie worden we zoet gehouden terwijl de zelfvernietiging maar doorgaat.

Het tegenovergestelde Stad van Morgen resonantie niveau van menselijke kernwaarden en positiviteit groeit. We noemen dit ons dynamisch clusteren proces. Het is simpelweg de verbinding zoeken tussen talent, middelen en doelgerichtheid op basis van ons vernieuwde Sustainocratische kader van natuurlijke kernwaarden. Men haakt aan of af al na gelang men binding heeft met het onderwerp, de doelstelling of de energie. Deze binding op zich vergt al een transformatie want betrokkenheid bij iets nieuws of onbekend vraagt om empathie, transformatie, open dialoog en aanpassingsvermogen. En in het geval van de prioriteit gedreven multidisciplinaire participatie ook het nemen van verantwoordelijkheid in kernwaarden gedreven processen in plaats van politieke economische sturing.

Wat kun je zelf doen?
Positiviteit is aan te leren maar het vergt veel moeite. Men moet namelijk alle oude afhankelijkheid en angsten los laten. Dat is erg moeilijk als je een hypotheek moet betalen, kinderen opgroeien en geld de enige vorm is van toegang tot levensbehoeften, enz.

Maar loslaten doen steeds meer mensen. Men accepteert gewoon de oude vormen niet meer. Wanneer men bekend raakt met de Stad van Morgen en Sustainocratie dan heeft men een keuze. Als men kiest voor ons resonantie niveau dan gebeurt er ook wat de persoon zelf. Men leert aansluiting vinden op warmte, vertrouwen, liefde, geluk, cocreatie en duurzame energetische vooruitgang. Het wordt ervaren als een magisch proces dat iedereen gegund is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s