Alternatieve leefkunde

Zoals u wellicht weet heeft de Stad van Morgen een geheel ander maatschappelijk kader gecreëerd dan de gangbare politieke economische werkelijkheid waarin nagenoeg iedereen zich “verplicht” voelt te leven. Stad van Morgen heeft afstand gedaan van die (oude) werkelijkheid omdat het aantoonbaar bijdraagt aan de zelfvernietiging van de mens en haar natuurlijke omgeving. Het kader van de Stad van Morgen stelt “de natuurlijke mens” centraal vanuit de definitie van een vijftal natuurlijke kernwaarden waar we allemaal samen verantwoordelijkheid voor dienen te nemen: gezondheid, veiligheid, samenredzaamheid, bewustwording en de vier dingen die we dagelijks nodig hebben: gezond eten, drinken, energie en gezonde lucht.

Waarden beginnen bij je authentieke zelf

Bovenstaande vat zich samen in een alternatieve levenskunde. Dit op zichzelf vertaalt zich naar de herinrichting van onze manier van samenleven, de manier waarop we omgaan met onze gezondheid, onze leefomgeving en het creëren van onze zekerheden. De aanpak staat veelal haaks op de manier van werken van het oude kader dat ons nog omringd.

Tegenwoordig hebben we een keuze
Van de ene werkelijkheid naar de andere vergt een keuze en loslaten van oude afhankelijkheden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s