Een kijkje in de Stad van Morgen volgens onze Vlaamse buren

Vorig jaar werd Stad van Morgen uitgenodigd om te spreken in Antwerpen. We zouden optreden samen met de Vlaamse bouwmeester Leo van Broeck. Deze bleek vast te zitten in het verkeer en kon uiteindelijk niet komen. Zijn visie werd echter prachtig vertegenwoordigd in de documentaire van de aanwezige filmmaker Nic Balthazar. Zijn documentaire werd een feest van herkenning.

De film heb ik daarna meegebracht terug naar Nederland en vertoont in de bibliotheek van Eindhoven. Het document toont veel van de gedachten van de Stad van Morgen zoals we die ook in Eindhoven trachten te cocreeren. Sindsdien zijn er al 2 volle bussen Vlamingen bij ons geweest om te kijken hoe wij dat doen. Er moet echter nog veel gebeuren, zeker op gebied van ruimtelijke visie, ontwikkeling en organisatie.

De boeiende documentaire treft u hier:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s