Natuurlijk gezond leven

Als we goed kijken naar onze levensstijl dan leven we alles behalve gezond en ook niet natuurlijk. Om wel natuurlijk gezond te leven dienen we tot persoonlijk inzicht te komen. Dat gebeurt niet zomaar. We worden geboren in een maatschappij waarin alles dat ongezond en onnatuurlijk is tot norm lijkt te zijn verheven. Het wordt door onszelf als “normaal” ervaren. Als er met onze gezondheid iets mis gaat dan vertrouwen we op medische hulp die ons met chemische pilletjes en zalfjes weer vooruit helpt.

Deze reactieve manier van leven door consequenties van onze werkelijkheid te verwerken via dure, onnatuurlijke reparatie en pleister technieken, is uit de tijd. Velen realiseren zich dat onze exorbitante bijdragen aan belasting en verzekeraars voor zorg niet onze grote en essentiële uitdagingen aankunnen. Ze houden ze zelfs mede in stand door de politieke economische belangen die eraan gehecht worden. Zo wordt een vermeende “oplossing” onderdeel van het “probleem”.

Daarom introduceerde Stad van Morgen communities vanuit de wet van de tegenstellingen. Gezondheid kun je niet kopen, dat behouden of creëren we. Dat betekent zoveel niet achteraf vertrouwen op een gezondheidszorg maar zelfbewust, preventief en proactief bijdragen aan zorg voor gezondheid.

Als we dat doen blijken we zelfs alle problemen en uitdagingen waar we wereldwijd mee kampen uit te bannen. Want vervuiling van onze leefomgeving is een weerspiegeling van onze kijk op onszelf. Als we niet meer vervuilen dan dragen we tegelijk bij onze eigen innerlijke balans en gezondheid. Niet zo moeilijk, toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s