Dinsdagochtend School of Talent zoom thema: de weg van de minste weerstand

Enige jaren geleden ontmoette ik Eugen Oetringer. Hij was bijzonder enthousiast over de manier waarop hij zijn zoon, die gedragsstoornissen had wegens dyslexie en ADHD, op weg heeft kunnen helpen. In plaats van remmende medicijnen paste de vader een bypass techniek toe om bepaalde hersenfuncties te stimuleren en andere met rust te laten. De effecten waren geweldig, rustgevend en welzijn bevorderend voor de zoon en de hele familie.

Eugen Oetringer

Hij realiseerde zich dat deze techniek van “de weg van de minste weerstand” en minste negatieve overprikkels ook kon helpen in het bedrijfsleven om afdelingen te helpen optimaliseren. Een stapje verder was om mij te helpen om verschillende instanties de meerwaarde te laten ontdekken van kernwaarden gedreven samenwerking en vooral het cocreatie karakter in Sustainocratie. Want uiteindelijk bleek de positionering van de duurzame menselijke kernwaarden een geweldige manier om de diversiteit aan talenten en instanties aan elkaar te binden daar waar dat in de huidige werkelijkheid vaak onmogelijk werd geacht. Misschien wel “the missing link”?

Dinsdagochtend 29 september kunt u Eugen ontmoeten via de gratis zoom sessie en kennismaken met zijn gedachtegoed en werkwijze.

Om mee te doen kunt de dinsdagochtend zoomlink benutten of even een mailtje sturen naar jp@stadvanmorgen.com. Natuurlijk bent u uitgedaagd om zich het sustainocratische gedachtegoed en met ons bij te gaan dragen aan die gezonde, veilige, samenredzame samenleving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s