Het recht tot zelfbestuur

Het ontmantelen van corporatie hegemonie. Lokale politiek getinte besturen willen nogal eens met een verkokerde visie onder een hoedje spelen met grote ondernemingen onder het mom van “goed voor de economie”, “goed voor werkgelegenheid”, “goed voor de staatskas”. De menselijke maat verdwijnt, de weerslag op de natuur is ernstig, de ongezondheid neemt toe, de maatschappelijke lasten ook met bijbehorende verzuiling van belangen. Kortom, een negatieve spiraal.

Uiteindelijk slaat de lokale bevolking de handen ineen vanuit het recht tot zelfbestuur vanuit menselijke kernwaarden. Zie hier de voorbeelden in Amerika waar al vele zelfbesturende communities de hakken in het zand hebben gezet tegen de politieke gedoog situaties en vervuilende praktijken van grote bedrijven.

Op wereldniveau worden trouwens strafrechtelijke vervolgingsmogelijkheden ontwikkeld tegen vervuilende en natuur vernietigende bedrijven als ook tegen de bestuurders die dit gedogen, steunen of zelfs met publiek geld financieren. Het zal niet lang meer duren.

In Nederland trachten we het Sustainocratisch (multidisciplinaire regionale samenwerking ten behoeve van onze natuurlijke menselijke kernwaarden, zoals gezondheid en veiligheid) op te lossen maar tolereren op termijn ook geen misbruik van mens en omgeving meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s