Zelf-leer omgeving van de Stad van Morgen

De school van de Stad van Morgen heet de School of Talents & Wellness. Het is geen gebouw. We hebben ook geen leerkrachten, geen directie, niets van dat alles. Wat we wél hebben is een leeromgeving met begeleiding en samenwerking uit de échte wereld. De vaardigheden die wij jongeren willen bijbrengen leren ze niet uit boeken. Net zo min als je leert zwemmen door in een schoolbank te zitten. Zelf-leren omvat het ontwikkelen van cognitieve, emotionele, spirituele en lichamelijke vaardigheden waarbij vooral het bewustwordingsproces doorslaggevend is. En dat bewustwordingsproces werkt voor elk mens anders. Dat maakt ons uniek, authentiek en verschillend, ondanks dat we als mens allemaal gelijk zijn. Bijzonder boeiend is het om die individuele capaciteiten, die authenticiteit, die inzichten tot bloei te laten komen, zichtbaar te maken en te verbinden aan die van anderen in een cocreatie omgeving van duurzame menselijke vooruitgang.

Dynamische zelf leer mechanismen in een menselijke verduurzamings-context

Sustainocratie

Filmpje (Stichting Bij de Tijd)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s