Muziek is de ziel van het leven

De Griekse wetenschapper uit de oudheid, Pythagoras, vroeg zich al af waarom de mens zo geraakt werd door muziek? In zijn leer van de getallen legt hij al een relatie tussen wiskunde, de snaren van een muziekinstrument en de octaven van muziek die wij mooi vinden. Veel later kon de mens op atoom niveau en kleiner observeren dat alles in het heelal zich met elkaar verhoudt op basis van deze zogeheten snaar theorie en de universele muziek (musica universalis). Daaruit vloeit voort dat een mens zonder muziek is als een lichaam zonder leven.

Die boodschap hoort bij Patrick van der Voort, initiatiefnemer van S-Plaza, en organisator van regelmatige muziekmiddagen en avonden in de zijn lokaal in de oude Schellensfabriek aan de Vestdijk (door de poort van de Stadsbrouwerij achter in). Doe mee en geniet van het leven zelf…… Carly (op de foto) is uw gastvrouwe samen met Patrick zelf…

fplflyer8jan-1 20170104_180924.jpg

15 januari Jazz!!!!

jazz-monet

Wil u dat Patrick u op de hoogte houdt van de muziek agenda? Geef dan even uw naam en emailadres door.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s