Het geluid van Carnaval

Er zijn verschillende manieren om carnaval te vieren. Onze kersverse startende ondernemer op gebied van een gezonde leefomgeving Rino Groenenberg verkleedde zich met een koptelefoon en een geluidsmeter en ging langs de feestende kroegen van Eindhoven.

Al metend buiten bij elke kroeg ontdekte hij regelmatige pieken die rond de 90 decibel uitkwamen. Binnen in de kroeg wilde de meter uitslaan tot boven de 100 dB. Als we de tabel raadplegen van wat gezond is voor ons dan zien we dat blootstelling aan lawaai boven de 80 dB geen uren mag duren, boven de 100 dB zelfs minuten! De consequenties zijn veelal schade aan het gehoor.

Het advies van Rino is dat we eigenlijk maar enkele uren per dag zouden mogen carnavallen onder de omstandigheden ’s nachts die hij heeft waargenomen tenzij we ons natuurlijk verkleden zoals Rino ……. met flinke oorkleppen.

 

Een gedachte over “Het geluid van Carnaval

  1. Jaa, we hebben er weer zin in. De agenda is alweer geblokt, het bedrijf ligt dan een paar dagen stil. Carnaval en véél muziek, bier en lol zitten er weer aan te komen. Ik merk dat zolang ik niet in de buurt van de speakers sta, m’n oortjes het wel overleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s