Cultuurreizen naar Turkije voor MBO/VMBO

Sinds begin dit jaar werkt STIR Academy (Stad van Morgen) samen met Stichting Bij de Tijd om middelbare scholieren uit Turkije te ontvangen in onze kringen vanuit het Europese Erasmus+ subsidie programma. Stad van Morgen maakt van de gelegenheid gebruik om de jongeren te introduceren en betrekken bij onze Sustainocratische ideologie en praktische uitvoering. Deze wordt erg snel begrepen door deze 15/16 jarigen. De mooie ontvankelijkheid van de jongeren is hartverwarmend. Veel van deze jeugd komt uit Turkse kringen die zonder de subsidie nooit in de gelegenheid zou zijn om kennis te maken met een andere cultuur. Gedurende de 15 dagen zorgen wij voor cultuur-historische bezoeken en workshops samen met de Turkse docenten en tolk vertalers. Na zo’n 30 groepen en ruim 120 bezoeksessies (waarvan de Stad van Morgen 10% heeft georganiseerd) zijn er banden ontstaan met Turkije die ook een infrastructuur verschaffen voor het opzetten van reizen tussen Nederlandse scholen met de Turkse cultuur.

Aan het einde zie u wat foto’s van de sessies in Nederland

Nederlandse scholieren naar Turkije

Als een middelbare school uit Nederland mee wil doen aan het Erasmus+ programma dan moet het “project” ingeschreven worden in het programma. STIR heeft een sterke band met de Turkse scholen en steden die meedoen aan het programma waardoor wij vol vertrouwen ook Nederlandse middelbare scholieren een cultuurervaring kunnen laten beleven. STIR en haar partners zorgen voor het schrijven van het project en de aanvraag via de betreffende school. De EU subsidie wordt toegekend aan de school die het dan integraal uitbesteed aan STIR. Zo hoeft de school zelf alleen zorg te dragen voor de deelnemende studenten en meereizende leerkrachten of directieleden. STIR en partners nemen verantwoordelijkheid voor het programma met en in Turkije en verzorgen de vliegreis, de lokale transporten, het verblijf, het eten van de jongeren en het cultuur programma.

Een impressie in Nederland

Op de FRE2SH boerderij
Op de FRE2SH boerderij
In de Krachtfabriek te Houten
In de Krachtfabriek te Houten
AiREAS helpen met Turkse gemeenschap
AiREAS helpen met Turkse gemeenschap
Helende klankschalen
Helende klankschalen
Kennismaken met zorgsysteem
Bezoek aan een zorginstelling

 

wpid-img-20150319-wa0007.jpg
Muzikale cultuur uitwisseling
wpid-20150423_155344.jpg
Les over ondernemerschap 21e eeuw

 

Contact persoon:

  • Jean-Paul Close –  jp@stadvanmorgen.com
  • Nicolette Meeder – nicolette.meeder@stadvanmorgen.com

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Cultuurreizen naar Turkije voor MBO/VMBO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s