6 juni: Deel 2 Natuur van Dyslexie en andere zogenaamde aandoeningen

STIR College (open voor iedereen)

6 juni 2015 te Eindhoven 13:00 tot 17:00

Deel II  als vervolg op 29 April – En nu verder

Thema: Natuur en Dyslexie/ADHD/Autisme en meer

Een frisse kijk en nieuwe mogelijkheden in Eindhoven. Na de reacties op het avondcollege van 29 april willen wij op 6 juni een volgende stap maken.

Uitnodiging tot samenwerking

Voor wie: Deskundigen op gebied van natuurlijke (niet medicinale) therapieën, bestuurders scholen, leerkrachten, ouders met kinderen met een sociale handicap in deze wereld die hun talent niet benut zien.

Stellingen:

Jean-Paul Close –  Uitgangspunt is dat de mens allereerst “natuur” is en ook verzorging kan krijgen door deze “natuur” te begrijpen en er lichamelijk en geestelijk op af te stemmen. Technologie is met name een hulpmiddel als aanvulling op de natuur in plaats van vervanging of onderdrukking ervan. Dat geldt ook voor medicijngebruik en labelen van mensen als ze niet in vastgestelde patronen passen. Dat is tegenstrijdig de natuur.

Jean-Paul Close
Jean-Paul Close

Eugen Oetringer – Na aanleiding van de zoektocht naar hulp voor zijn eigen zoon, met toepassing van kennis op gebied van complexe netwerken (die net zoals de hersenen functioneren, bijvoorbeeld het verkeer of computer netwerken) leverde een analyse 18 therapieën en preventietechnieken op. Deze gebruiken waarschijnlijk Tom-Tom-achtige technieken. De technieken leveren in de meeste gevallen veel sneller, goedkoper en effectiever resultaat dan de vormen van onderdrukking.

Eugen Oetringer
Eugen Oetringer

Wat hebben wij nodig om dit in Eindhoven structureel voor elkaar te krijgen?

Vanuit de STIR Academy (Stad van Morgen)  is geopperd om de School of Talents op te zetten die zich richt op deze doelgroep van jongeren, ter ondersteuning van de jongeren zelf, de ouders en het reguliere onderwijs. Het plan zou kunnen zijn om professionele deskundigen op gebied van therapieën, die uit de analyse van Eugen succesvol blijken, uit te nodigen zich te verenigen in deze school. De school biedt dan persoonsgerichte programma’s in samenspraak met de jongere, ouders en de school waar het kind is ingeschreven. Doel is dat het kind voldoende vaardigheden en talent ontwikkelt dat het weer mee kan draaien op de oorspronkelijke school.

Wie doet mee? Tegen welke hindernissen lopen we? Hoe overbruggen we ze? Kunnen we voor seizoen 2015/2016 een proefprogramma voorzien? Hebben we voldoende deskundigen in ons netwerk om dit mogelijk te maken? Hoe financieren we de School of Talents, enz

STIR Academy: Dit is de academie onder de Sustainocratische vlag van de Stad van Morgen. Sinds 2009 is deze stichting actief met het vermenselijken van de maatschappij door multidisciplinaire samenwerkingsvormen op te zetten die de mens weer harmoniseert met haar natuurlijke omgeving. De colleges staan inhoudelijk onder leiding van Jean-Paul Close en dienen niet alleen als bron van inspiratie maar ook innovatie en implementatie (triple “i”). Nicolette Meeder is gastvrouwe en geeft individuele begeleiding mocht daar behoefte aan zijn.

Locatie: in Eindhoven (Exacte locatie volgt)

Aanvang:  13:00      Pauze: 14:30    Einde 17:00

Kosten: koffie 5-je (5€) voor leden of partners, of een AiREAS munt. Niet leden 10€.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s