Wat is en hoe werkt +1?

Als COS3i een aankondiging doet voor een sociaal evenement dan staat daarbij: +1 optie mogelijk. Maar wat betekent dat?

Een COS3i evenement

Het betekent dat u één extra deelname kunt afrekenen voor iemand die financieel even niet daadkrachtig genoeg is. COS3i houdt een administratie bij van +1’s en werkt actief samen met sociale organisaties in de wijken en buurten om mensen die het even moeilijk hebben toch een leuke, verbindende avond aan te kunnen bieden. Standaard houdt COS3i een aantal plaatsen zelf al vrij voor deze doelgroep. Dankzij het +1 concept wordt dat per evenement wat groter gemaakt.

Waarom doen we dat?

De eerste basis behoefte van de mens is de sociale inclusie. Erbij horen, deelnemen, positieve sociale interactie, is een essentiële voorwaarde voor gezondheid en een positief zelfbeeld. Helaas wordt daar in onze doorgeslagen individualistische, prestatie gerichte maatschappij te weinig vorm aan gedacht. Dat heeft al snel trauma’s en onzekerheden tot gevolg die de persoon nog verder in de put trekken. Het kan iedereen overkomen. Baanverlies, een ongeval, een echtscheiding, noem maar op. COS3i richt zich op sociale inclusie, voor iedereen, dus ook degenen die het even moeilijk hebben. Een gezellige avond kan precies die dosis positieve energie opleveren, dat ene gesprek, dat ene contact, dat voor die persoon het verschil maakt. En zo niet, dan hebben we gewoon een gezellige avond samen gehad. Punt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s