Manipulerende media

De media is ook afhankelijk van het perverse politieke en economische bestuur dat ons land regeert maar ook de commerciële spinoffs zoals onze kranten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de journalistiek de politiek naar de mond praat want men is net zo afhankelijk van geld als de belastingdienst.

image

Prinsjesdag staat voor de deur en de gesponsorde propaganda machine draait weer op volle toeren om slecht nieuws te omhullen met positivisme. Gelukkig is de bevolking niet (meer) gek en laat zich niet meer zo gemakkelijk beïnvloeden met goed weer boodschappen in de trend van “de economie vertoont weer groei” of “de consument trekt massaal de portemonnee” en deze “juichstemming om de begroting”. Volksverlakkerij.

Economie is geen garantie meer voor welzijn nu we zien dat bijvoorbeeld de zorg uitgekleed wordt om de kas te spekken van semioverheden zoals verzekeringen die meer winst draaien dan ooit. Of de groeiende armoede en eenzaamheid die opgelost wordt door onbetaalde vrijwilligers.

De consument kan niet anders dan de portemonnee trekken want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit. Dat wil niet zeggen dat men zo gelukkig wordt van het gedwongen consumisme maar heeft veelal geen andere keus. Economie is nu eenmaal “de kunst van het creëren van tekorten en afhankelijkheden”

En die begroting? In 10 jaar tijd is de overheid begroting ver 3-voudigd. Van 100 miljard naar 300 miljard! Dat is geen feestje waard. De maatschappij is er niet aangenamer op geworden met alle belastingen, incassos, eigen risico’s en fuiken op straat. Het goede nieuws komt echt niet uit Den Haag noch de media maar zal door onszelf opgeknapt moeten worden. Bewustwording is als de zon na regenbuien. Het grote positieve aan deze hele situatie is dat Nederland door pijnverwerking leert relativeren waardoor de onzin zich tegen de onzinverstrekkers keert. De maatschappij draait om en prinsjesdag wordt een farce van een oud ritueel dat ons alleen maar bewuster maakt van het einde van een tijdperk dat worstelt met de eigen doodstrijd.

Een gedachte over “Manipulerende media

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s