12000 vierkante meter voedselinnovatie op de 5e verdieping

In het kader van FRE2SH samenwerking op gebied van kwaliteit voedselvoorziening binnen te stad werd ik rondgeleid op Strijp-S “Duurzame Kost”. Het is een aquaponics initiatief dat op een oppervlakte van 12000 m2 vis, groente en fruit teelt met behulp van speciale lichtvormen. Het project is mogelijk gemaakt door een aantal maatschappelijke prioriteiten met elkaar te verbinden: binnenstedelijke voedsel weerbaarheid, toepassing van kennis en technologie, gebruik van leegstand, en zorg voor een kwetsbare doelgroep, in dit geval mensen met autisme.

FRE2SH verbindt de productie rechtstreeks met grootgebruikers in de stad, niet als groothandel maar als samenwerkingsverband voor stadsweerbaarheid op gebied van samenredzaamheid in kernwaarden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s