Wat maakt de film DEEP LOOK zo speciaal?

Heeft u dat wel eens gedaan? Mensen kijken? Gezellig op een terrasje gaan zitten en genieten van de enorme diversiteit aan mensen die voorbij komen? Er komen dan allemaal vragen in je op. Wat bezielt die persoon om zo gekleed te gaan? Of, waarom zoveel haast? Waar zou die naar toe gaan? Die bezorgde moeder met kleine kinderen die als een kloek rond rent om haar kroost te verzamelen…….de oude heer……mensen………

Ook in de film DEEP LOOK (diep kijken) wordt de mens centraal gesteld, de “willekeurige mens”, in al haar diversiteit, gedrag en detail. Zie hier een klein stukje ervan. De film kijkt door de ogen van de filmmaker Veysi, een van oorsprong Turkse migrant die op jonge leeftijd in Den Haag belandde en zich als Hagenees heeft ontwikkeld in een veranderende omgeving. Nu woont hij in Amsterdam. Veysi heeft een handicap. Hij is doof geboren. Misschien is hij daardoor meer in staat dan anderen om het geduld op te brengen voor de kunst van het waarnemen en weergeven?

Veysi

Om zijn beelden met ons te delen werkt hij verbluffend geraffineerd door middel van slow-motion. We zien en ervaren zo de medemens zoals we ze nog nooit hebben gezien of ervaren. Dat komt omdat we zo snel leven dat ons de mooie details vaak ontgaan. Als we door Veysi erop geattendeerd worden dan gaan we daarna toch heel anders met elkaar om.  DEEP LOOK is daarom een film voor “geïnteresseerde” mensen. Mensen die de kunst van het waarnemen weten te waarderen en bereid zijn zich te laten verrassen door een unieke persoonlijkheid die zijn handicap in een deugd heeft omgezet. Heeft u bijvoorbeeld ooit een doof iemand meegemaakt die een muziekfilm maakt?  Kunt u zich het voorstellen?

2 gedachtes over “Wat maakt de film DEEP LOOK zo speciaal?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s