Film, kunst en nijverheid, COS3I

Het is niet verwonderlijk dat Marjan zich oriënteert op de taak van verbinding en stimulans van de COS3i (sociale integratie en innovatie) “Kunst en Nijverheid” kring in Eindhoven. Een kring waarin creativiteit in de wijken en onder de bevolking tot een hoogtepunt dient te worden gebracht middels de positieve uitnodiging, het goed voorbeeld en ruimte voor ontwikkeling.

“Marjan is nergens bang voor” zei Pieter, de beeldende kunstenaar die haar jaren geleden met gips overgoot om een bronzen beeld te maken dat nu in Parktheater staat.  Vandaag stond deze betrokken en creatieve vrouw als hoofdrolspeelster in de opnames van een film. Een ondernemende Design Studio studente, Sjo genaamd, bewoog hemel en aarde om haar eerste korte speelfilm neer te zetten. Ook ik was uitgenodigd, als figurant en jurylid in het zwembad de Tongelreep.

Het verhaal gaat over een oud synchrone zwemster die vanuit haar huidige functie in het zwembad terug kijkt naar haar leven destijds en tot allerlei conclusies komt. Het script is uitgewerkt met getekende scenes. Discussie hierboven tussen Sjo (regie) en LouLou (camera). Hoofdrolspeelster en figurant zit klaar.

Camera en……..actie (Loulou, Sjo en Marjan)

img-20171212-wa00192047832241.jpg

Top cast! Op naar Hollywood ……..:-)                    (JP, Marjan, Pieter en Paul)

Film is natuurlijk één element van kunst, expressie en nijverheid. In COS3I hebben we kunstenaars op gebied van fotografie, schilderen, verwerking van afval naar kunst, antiek, dans, theater, enz. De kunstenaars en kunstenaressen, alleen of in groepsvorm kunnen zich via COS3I festivals en wijkgebouwen presenteren, workshops en exposities organiseren, anderen trainen en inspireren, enz. Eerder dit jaar sponsorde Stad van Morgen de film DEEP LOOK van Veysi. Gedurende het wijkfestival van COS3I in Fab28 en tijdens de bijeenkomsten van C.L.O. (Latijns Amerikaanse vereniging) zagen we allerlei andere uitingen. Muziek heeft een geheel eigen kring.

In 2018 groeit de aandacht mede dankzij de inzet van Marjan.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s