STIR college – gezondheid

Dit college is door het kritische publiek (uit zorgsysteem, gezondheid organisaties, privé deelname en professionals uit andere sectoren) positief beoordeeld met “dit moeten veel meer mensen meemaken”

4 november 2014

STIR Academy

Proef werkcollege

Gezondheid, zorg, zorgstaat, zorginitiatieven, ICT in de zorg, afhankelijkheid, zelfredzaamheid, vergrijzing, economie van gezondheid

Door: Jean-Paul Close

Gastvrouw: Nicolette Meeder

Locatie: Fontys hogeschool    Tijd:  19:00 – 21:30

Introductie: In 2009 werd docent Jean-Paul Close uitgenodigd om mee te doen aan het innovatie platform van de landelijke overheid onder leiding van de SER. Nederland werd toen afgeschilderd als een land vol zieke, oude mensen aan een zorginfuus. Dat was zo kostbaar dat er een maatschappij model werd gepropageerd dat veel geld moest verdienen om die kosten te dragen. Anno 2014 wordt dezelfde Jean-Paul Close door het ministerie gevraagd om als oprichter van AiREAS mee te doen in het landelijke dreamteam om van gezondheid een business case te maken.

College: Sinds 2008 hebben we te maken met een intense economische crisis en een veranderend beeld van de relatie tussen de mens en de staat. Van infuus naar gezondheid? Is de mens en haar gezondheid een business case? Of een verantwoordelijkheid? Of geen van beiden? Of juist allebei? Hoe relatief is gezondheid als we toch allemaal een keer dood gaan?

Met deze vragen kijkt Jean-Paul Close naar onze menselijke en economische werkelijkheid en vraagt zich af hoe het leven van de volgende generaties eruit zal zien, als we het vergelijken met vroeger en nu? We vragen ons af hoe het moet met ouder worden, de zorg, de kosten, de verantwoordelijkheden….

Jean-Paul Close: Is visionair over de evolutie van de mens en de menselijke complexiteit, meervoudig auteur, initiatiefnemer van de Stad van Morgen, het democratiemodel Sustainocratie en de vele samenwerkingsvormen die daaruit zijn ontstaan, zoals AiREAS, FRE2SH en STIR Academy, grondlegger van een nieuw maatschappijmodel waartoe hijzelf uitnodigt.

Nicolette Meeder: Is in 2009 ingegaan op de uitnodiging en experimenteert met concepten zoals FRE2SH en de STIR Academy om zo een inspirarie netwerk op te bouwen van zowel duurzame menselijkheid, Sustainocratie en de transitie die gaande is.

Voor wie: ondernemers, medemensen, beleidmakers of uitvoerders, pioniers, vernieuwers, zoekenden, verbinders, studenten en andere lerenden, enz. Kortom, een ieder die de ontwikkelingen van deze tijd een persoonlijk of professioneel plekje moet geven en met de vele veranderingen om dient leren te gaan of ze zelfs vorm geven.

Kosten: 5€ leden, 10€ niet leden of 1 AiREAS munt (voor de kosten van koffie)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s