Geluk(t) 16 maart 2017: Deep Look

Twee keer per jaar organiseert de Stad van Morgen “Geluk(t)”, een open toegankelijk evenement waarin we sustainocratisch (waarin de mens centraal staat) ondernemen een podium geven. 16 Maart is het zover, voor de eerste keer. Hier presenteren we in een serie blogs alvast een voorproefje van de initiatieven die we onder de aandacht willen brengen:

DEEP LOOK

Veysi Yildirim kwam op een van de bijeenkomsten van de Stad van Morgen. Hij presenteerde zich met zijn tolk. Niet omdat Veysi geen Nederlands spreekt, integendeel, hij is gewoon Nederlander, met Turkse wortels. Nee, Veysi is doof!. In onze gesprekken presenteerde hij zich als documentaire maken met een bijzonder kunstzinnig project. Hij zocht de financiering om het van de grond te krijgen. Helaas kon ik hem daar niet bij helpen. Ook ik was op zoek naar middelen om mijn eigen visie van de grond te krijgen. Daar paste die van Veysi en zijn menselijkheid goed bij dus het deed mij steeds pijn dat ik hem niet tegemoet kon komen. We deelden vele inzichten en verlangens maar hadden elk een eigen pad te belopen.

Veysi Yildirim

Recent vertelde hij mij dat zijn film af was. De aanhouder wint. Regelmatig kreeg ik daarna de uitnodiging om het kunstwerk te komen zien in Amsterdam. Altijd kwam er wel wat tussen dus liet ik verstek gaan. Totdat we Geluk(t) gingen opzetten. Veysi komt niet uit Eindhoven maar zijn werk is universeel. Zijn kunst sluit naadloos aan op ons werk en toont ook dat sustainocratisch ondernemen niet om geld verdienen gaat maar het creëren van waarde. Toen hij mij zijn film via een link toestuurde was ik verkocht. Nog nooit had ik zo’n mooi en gevoelig visueel document gezien. Het is hem gelukt! Ik schaar mij achter commentaar van de mensen die het in Amsterdam zag.

Tijdens Geluk(t) op 16 maart (graag even aanmelden) zal de film te zien zijn in het Designhuis, gratis, met de aanwezigheid van de filmmaker zelf. In Mei helpt de Stad van Morgen mee om de film 3 dagen lang in een bioscoopzaal te tonen voor het grote publiek van Eindhoven. De film combineert beelden en muziek op een unieke manier met slow motion. De impact van het kijken naar details waar we dagelijks aan voorbij gaan zet ons aan het denken. Hoeveel missen we van het leven door onze haast en drukte? Neem de rust en kijk. Veysi helpt en roept onze emoties op met zijn verfijnde oog voor detail. Voorafgaand aan de film zullen even stil staan bij het proces van lukken, de kracht van positieve stress in combinatie met rust.
Hier kunt u alvast een korte trailer bekijken: https://vimeo.com/205228786
Als u de film heeft gezien dan hoop ik dat u mijn liefde voor dit werk deelt. Tot 16 maart?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s