Alleen op basis van gelijkwaardigheid en samenwerking aan onze gedeelde verantwoordelijkheden kunnen we de ingrijpende transities op een positieve manier waarmaken

Overheid, 4 x WIN ondernemen, kennis en burgers op basis van gelijkwaardigheid aan tafel

Het beeld in de foto probeert de boodschap over te brengen waar Sustainocratie voor staat en waar een ieder zich toe aansluit. In dit geval voor de essentie van gezondheid en een gezonde leefomgeving via de AiREAS multidisciplinaire partnerschap community. Hier is de foto wat uitvergroot.

Van links naar rechts: Tom Vaessen, de gespreksleider, Anne-Marie Spierings (Gedeputeerde Noord Brabant, faciliterende gebiedsvertegenwoordiging), Henri Menting (4 x WIN ondernemer, oprichter My Wheels deelauto´s en de man die met de kruiwagen naar Parijs liep om de Aarde op de erfgoedlijst te zetten), Myrtille Verhagen-Timmers, Brabant Advies als wetenschapper) en Jean-Paul Close (Burger oprichter van STIR, de Stad van Morgen, medeoprichter van AiREAS en verbinder van alle aanwezige institutionele disciplines vanuit de menselijk essentiële waarden).

Als het om de verantwoordelijkheid voor onze integrale en positieve gezondheid gaat dan delen we die verantwoordelijkheid zonder deze ondergeschikt te maken aan de vele politieke of financiële belangen. Integendeel, die belangen zijn ondergeschikt aan deze basis verantwoordelijkheid. Met die boodschap werd het evenement geopend en voorzien van instrumenten die we samen kunnen gebruiken, zoals het regionale meetnetwerk, de onderzoekresultaten van de GGD of de complexiteiten aanpak van het aanvaarden van de gezondheid verantwoordelijkheid als gemeenschappelijke mindset. En 10 tal co-creaties sessies volgden om dit samen tot doelgerichte acties te brengen. De resultaten worden uitgewerkt in concrete projecten.

Een tweede weergave van de visie “samen verantwoordelijk” door in een kring die symbolisch te aanvaarden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s