VE2RS Stratum 22 juni

 
image

PERSBERICHT

Gezonde stad

Op 22 juni 2014 worden er in de wijk Statum te Eindhoven allerlei (burger)-initiatieven zichtbaar gemaakt.

Statum aan Zet
organiseert in het Bonifaciuspark een markt waarbij allerlei talenten van mensen uit de wijk tot bloei komen. VE2RS voegt zich die middag bij hun gastvrijheid en deelt informatie uit over initiatieven vanuit de VE2RS gedachte.

VE2RS is een coöperatie en staat voor lokale zelfredzame ontwikkeling op gebied van Voedsel, Energie, Educatie, Recreatie en Samenwerking. Daar zijn al veel mensen op hun eigen manier mee bezig in Stratum.

Vanaf het Sint Bonifaciuspark kunt u die middag de VE2RS fietsroute doen die u langs allerlei initiatieven leidt. Betrokken deelnemers zijn te herkennen aan het VE2RS logo. De fietstocht gaat langs Stadslandbouw, Kringloopwinkels, Repair Café, biologische winkels, enz. Sommigen zijn deze zondag speciaal open. Op de site treft actuele informatie en achtergronden.
image

Na de kennismaking met VE2RS in Stratum op 22 juni worden wijkbewoners verder uitgenodigd samen de lat hoger te gaan leggen. Alles wat we zelf en samen produceren hoeven we niet in te kopen. Het uitgespaarde geld kunnen we dan weer besteden aan nuttige of leuke dingen die we niet zelf kunnen maken.

VE2RS is ook in andere wijken actief aan het verbinden waarbij elke wijk een eigen authentieke benadering heeft door de grote diversiteit aan unieke initiatieven.

Gestel – Tongelre: te volgen via websites.

Strijp – Duurzaam Strijp in September 2014

Son en Breugel op 27 september.

VE2RS is een coöperatie van de Stichting STIR, beter bekend als Stad van Morgen. STIR Stichting houdt zich bezig met het oprichten en bewaken van multidisciplinaire coöperaties, waarin zowel Overheid, Onderwijs, Ondernemers en Burgers betrokken zijn.

Enkele coöperaties zijn AiREAS, VE2RS, GroZ en STIR Academy.

Voor vragen over zondag 22 juni en VE2RS Stratum kunt u terecht bij Wilma Slomp, w.m.slomp@gmail.com of 040 – 2025516

Voor algemene en stadsbrede vragen voor VE2RS kunt u contact opnemen met

Nicolette Meeder. – 0654282812
nicolette.meeder@stadvanmorgen.com

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s