Deelname aan de Rabobank Clubkas Campagne

Een groeiende hoeveelheid sociale ondernemers kan zich goed vinden in de samenwerkingsvormen van de Stad van Morgen om de kwaliteit van ons leven te verbeteren middels innovaties en stimulans tot sociale betrokkenheid bij Sustainocratische kernwaarden. In clubverband clusteren deze ondernemende burgers zich om samen te experimenteren met de uitdagingen waar we voor staan. We gebruiken allerlei instrumenten die we zelf bedenken of als ingrediënten samenstellen tot een geheel rondom programma’s met brede maatschappelijke impact.

5 kernwaarden

Regelmatig lopen de groepjes tegen de behoefte van kleine of grote geld investeringen aan die men zelf niet zomaar kan ophoesten.  Overheid subsidies duren lang, zijn arbeidsintensief en onzeker. Daar wil niemand van afhankelijk zijn, ook al worden er wel regelmatig vraagtekens gezet bij het bestedingsbeleid van onze publieke middelen. Banken zijn niet in beeld omdat het opstart initiatieven zijn in een nieuwe context waar de gevestigde orde nog geen beeld bij heeft. Filantropen weten ons nog niet te vinden waardoor we vooral afhankelijk zijn van onze creativiteit en inzet.

De clubkas aanpak van de Rabobank is de moeite waard. Er is een totaal bedrag van 125.000€ te verdelen die besteed dient te worden aan sociale doeleinden. We hebben ons aangemeld zodat de middelen die eventueel hieruit beschikbaar komen bij kunnen dragen aan die eerste fase van vernieuwend maatschappelijk gedreven ondernemen: de fase van visie naar verleiding. Dat wordt ook wel de psychologie van het doorbreken van het neutrale punt genoemd, een analogie met de publieke aanvaarding van innovatie uit eigenbelang als men er eenmaal bekend mee is geraakt. Dat bekend raken met deze inspanning die kwaliteit van leven opleveren is een uitdaging op zich. Als eenmaal een maatschappelijke link is gelegd en erkend dan ontstaat ook een geldstroom van de consument naar de initiatiefnemers waardoor middels traditionele marketing de groei georganiseerd kan worden en het nieuwe bedrijfsleven zich kan consolideren.Participatie

De middelen die we vergaren als club zijn hiervoor bedoeld. Betrokken zijn de aangesloten zelfstandige ondernemers, de afstuderende studenten in een innovatie stage, werkzoekenden die zich oriënteren en mee bij dragen aan ontwerpen van vernieuwende innovaties waar ze daarna zich verder in kunnen ontwikkelen als werkgever, werknemer, ondernemer, partner of mede-initiatiefnemer.

Ehv-Facebook_afbeelding_RCC

Leden van de Rabobank kunnen gedurende 3 weken stemmen. We zijn benieuwd

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s