17 juni STIR avond – van ego naar eco in ondernemerschap

17 Juni 2015

Open STIR avond

van Ego naar Eco in ondernemerschap

Inspirator:  Jean-Paul Close

Introductie: Laten we Winston Churchill citeren over ondernemerschap: “De een ziet het als een wolf die neergeslagen moet worden, de andere als een koe die je eindeloos moet melken, maar in feite is het ons paard dat de kar moet trekken”. Veel is de laatste tijd te doen over de manier waarop we waarde creëren in een noodlijdende maatschappij die geteisterd wordt door milieuproblemen, grondstof tekorten, financiële problemen, klimaatverstoringen, wereldwijde concurrentie, groeiende werkloosheid en armoede, enz. Velen verwijten ondernemerschap dat het zich eeuwen lang als een wolf heeft gedragen, andere verwijten de overheid dat ze de wolf als koe heeft gemolken en daarom haar gang heeft laten gaan uit eigenbelang. Maar weinigen zien nog het paard voor de wagen die de kar trekt. Welke kar? Waar naar toe? Hebben we nog wel kartrekkende paarden in Nederland?

Jean-Paul Close is oprichter van allerlei ondernemende initiatieven die men kan classificeren onder de Harvard universiteit noemer “bewustzijn gedreven eco-co-creatie” (Zie Otto Scharmer en de Theory U) zoals AiREAS en FRE2SH, de School of Talents en STIR. Maar niet iedereen in die samenwerkingsverbanden is bewustzijn gedreven, de meeste ondernemers en betrokken instanties zijn dat zelfs helemaal niet. Hoe is het dan mogelijk om toch succesvol samen te werken en met een som van egos een enorme eco-co-creatie neer te zetten?

Met behulp van inzichten van hemzelf, Otto Scharmer en Dabrowski  zal hij vanavond laten zien hoe iedereen mee doet, ongeacht opstelling of bewustzijnsniveau.

Open avond inspiratie: De avond is open voor deelname voor iedereen die belangstelling heeft voor ondernemerschap, moderne inzichten of de weg vooruit binnen alle uitdagingen die ons raken.

Prijs: 1 AiREAS muntje of 5€ voor leden uit de samenwerkingsverbanden, 10€ voor niet leden

Locatie: Fontys hogeschool te Eindhoven, Rachelmolen 1, Gebouw R1 lokaal 0.13

Aanmelden:

Een gedachte over “17 juni STIR avond – van ego naar eco in ondernemerschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s