FRE2SH in Schalkhaar

En hier is ie dan, de prachtige FRE2SH boerderij van Jeroen Bartels en de inzet lokale Sustainocraat Hans Leemans, in Schalkhaar (Deventer).

image

image

De boerderij is al een verzamelplek waar ambachtelijke initiatieven tot bloei kunnen komen. Het miste nog het hogere doel waardoor er geen verbindende cohesie was tussen de diversiteit aan deelnemers. FRE2SH gaat verder dan de boerderij alleen en legt een verbinding met Stad-Platteland op basis van een overkoepelende gemeenschappelijke uitdaging samengevat in 3 kernwoorden:

* regionale kwaliteit van leven,
* samenredzaamheid
* productiviteit

Jeroen en Hans zijn bezig met lokale waardecreatie vanuit de boerderij en zoeken de verbanden met de regio op bestuurlijk, educatief, burgers en innovatief ondernemers-niveau volgens het model van Sustainocratie van de Stad van Morgen. Zo ligt de focus op FRE2SH (lokale co-creatie van de basisbehoeften met kwaliteit in alles wat er gebeurd) maar is er ook ruimte voor AiREAS, STIR HUB en Academy, etc.

Lidmaatschap in het FRE2SH netwerk vertegenwoordigt een commitment van samenwerking aan het genoemde hogere doel. Uiteindelijk is dat commitment veel meer waard dan een lidmaatschapprijs. Waardecreatie in elk gebied ontstaat anders ook al zijn de FRE2SH kaders hetzelfde. Elke innovatie wordt in het netwerk gedeeld en uitvergroot. Ook worden projecten opgestart met de lokale partners volgens de ruimte van samenwerking die ontstaat door een “terugtredende overheid” en creatieve oplossingen zoals FRE2SH die uitnodigen tot een nieuw tijdperk. People, Planet, Profit wordt dan “Mens, Leefomgeving, Waardecreatie”.

image
Terugtredende overheid schept ruimte tot waardengedreven samenwerking

We zijn enthousiast over de FRE2SH keuze van “de Oorsprong” en kijken uit naar de vele mooie initiatieven die er gaan ontstaan.

Een gedachte over “FRE2SH in Schalkhaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s