21 oktober STIR avondinspiratie Spaanse eco-communities

Twee keer per maand organiseert de STIR leercoöperatie avondinspiraties in een collegezaal van Fontys Hogeschool te Eindhoven. Dit leerjaar staan de avondsessies in het teken van bewustwording, empathie en co-creatie. Onder de vlag van Sustainocratie worden goede voorbeelden en inzichten gedeeld met een ieder die eraan mee wil doen. De sessie zijn laagdrempelig, toegankelijk voor jong en oud, en altijd uitnodigend tot praktische verbinding. STIR leercoöperatie wordt inhoudelijk aangeboden door Jean-Paul Close, grondlegger van Sustainocratie, samen met gastvrouwe en persoonlijk begeleidster Nicolette Meeder.

21 oktober 2015

Spaanse eco-communities

Inspiratie door: Rosanne TOP

Lokatie: Fontys Hogeschool, Rachelmolen 1, Gebouw R1, collegezaal

Aanvang: 19:00         koffiepauze rond 20:00        Einde:  21:30

Kosten: 5€ (koffiebijdrage) of 1 AiREAS munt

Introductie: In heel Europa zijn dorpen leeggelopen door de trek naar de grote steden. Door de veranderende inzichten, vooral sinds de kredietcrisis en de daaropvolgende gevolgen, zijn er steeds meer mensen op zoek naar mogelijkheden om op een andere manier een maatschappij te vormen. Stad van Morgen is op zoek gegaan naar de ideale maatschappijvorm voor de uitdagingen van deze tijd en werkt aan de transformatie van een noodleidende, vaak pervers gevaarlijke maatschappijstructuur naar een kader waarin menselijke waarden voorop staan in harmonieuze relatie tot onze natuur. Andere initiatieven richting zich op het beginnen van Eco-dorpen of vertrekken naar de lege dorpen om daar een toekomst en gemeenschap op te bouwen. In die diversiteit van opties gaan we vandaag stilstaan samen met Rosanne Top.

Rosanne Top heeft een master thesis gemaakt rond de herbevolking van leeggelopen dorpen in Spanje. Ze heeft drie verschillende voorbeelden bezocht en geanalyseerd. Vandaag komt ze ons haar bevindingen vertellen en samen reflecteren over de opties en constateringen.

U kunt zich hier aanmelden:

 

Een gedachte over “21 oktober STIR avondinspiratie Spaanse eco-communities

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s