Samen vormen wij de maatschappij die we willen zijn

Wat zal het zijn? De 40e interculturele avond van COS3i alweer? Misschien zelfs veel meer als we ook de prachtige evenementen erbij optellen van onze partners die we in de loop der jaren ondersteund hebben. Deze keer was Bolivia aan de beurt. Vorige keren waren het Argentinië, Mexico, Iran, Brazilië, Peru, Suriname, Indonesië, India, Pakistan, Turkije, enz. Binnenkort gaat het zelfs over onze eigen cultuur, de Nederlandse! Het doel van de avond is de kennismaking met deze landen, hun culturele bijdragen aan de wereld en aan ons via hun aanwezigheid met muziek, hun culinaire keuken, klederdracht, hun mooie uitstraling, levenswijsheden, architectuur, kunst, speciale vaardigheden en ga zo maar door. Vaak blijft dit alles zo onbekend en daardoor onbemind tenzij wij het naar voren halen vanuit liefde en verbinding. Hoe verbazingwekkend zijn vaak de uitingen, de wetenswaardigheden, de landschappen, de geschiedenis, als we er vanuit nieuwsgierigheid en belangstelling naar informeren. Hoe we angst, onwetendheid en afscheiding van “de ander” transformeren naar begrip, respect en verbinding, ja, zelfs samenwerking, productiviteit en co-creatie van de unieke, duurzaam vooruitstrevende maatschappij die we samen willen zijn door het samen vorm te geven.

Hoe zebra’s in een van twee hoofdsteden van Bolivia de mensen helpen oversteken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s